דיוקנאות של ישראל
התערוכה מציגה ממחקרה האקדמי של פרופ' גליה ינושבסקי על אופן הצגתה של ישראל דרך דימוייה החזותיים במדריכי התיירות מהארץ והעולם
עושות במלאכה: קראפטיביזם קהילתי נשי
תערוכת עושות במלאכה: קראפטיביזם קהילתי נשי מציגה עבודות עיצוב ואמנות קהילתיות ושיתופי פעולה אמנותיים בין נשים או שתוכניהם עוסקים בנושאים מגדריים, שנעשו באמצעות טכניקות 'קראפט' של מלאכה ידנית ודיגיטלית. יוזמות של יצירה ומלאכה קהילתית, המאפשרות ביטוי והשפעה שווה לחברות וחברי הקבוצה ומביעות ערכים של מעורבות חברתית, העצמה אישית והדדית, שיתופיות, צמיחה וטיפוח.
חפץ:
מחפץ להחפצה ממגדר להגדרה
"חפץ" הינה תערוכה קבוצתית העוסקת בנושאים של מגדר והחפצה, במסגרתה הציגו 30 יוצרים מתחומי העיצוב השונים. השם "חפץ" מתאר שני מישורים, האחד חפץ כפשוטו, כאובייקט, הטומן בחובו משמעויות חברתיות, תרבותיות, כלכליות אשר מספר סיפור. הוא כלי להפצת ערכים, פרקטיקות ודפוסי חשיבה סוציו- תרבותיים. השני, רומז למושג "החפצה" המתאר התייחסות לאישה כאל חפץ, בשימוש בגוף האישה למטה רות בזויות, העדר יחס של כבוד, התייחסות למראה גופה בלבד וביטול תכונותיה האנושיות.
אדם ונוף
הישוב באר יעקב מסמל שינויים בנוף המקומי החל מהקמתו באיזור ללא מקור מים המבקש להתקיים מחקלאות, בניית מחנות בריטיים בקרבתו, דרך העליות מצפון אפריקה, לוב ותוניס והקמת המעברות. בשנים האחרונות אנו עדים להתפתחותו הענפה של היישוב בתחום הדיור והתחבורה ושינוי חזותו הכפרית והירוקה לנוף אורבני. גם האוכלוסיה שהלכה וגדלה אספה תושבים מכלל נופי הארץ, התגוונה בתרבותה ובאופייה.
האמנים המקומיים, ותיקים וחדשים כאחד מתייחסים לאדם ולנוף מתוך זהותם, תרבותם, זכרונותיהם ודמיונם.
התערוכה לוותה בסדנאות אמנים פתוחות לקהילת באר יעקב